Amnesty International опублікувала доповідь про масові страти в сирійських в'язницях

07.02.2017 14:00

Amnesty International опублікувала доповідь про масові страти в сирійських в'язницях

Від 2011-го по 2015 рік в цій в'язниці було страчено від 5 тис. до 13 тис. осіб, здебільшого цивільних. "До цього треба додати ще тисячі померлих від катувань і нелюдських умов утримання", - заявив генеральний секретар відділення Amnesty в Німеччині Маркус Беко. Подібні масові систематичні порушення прав людини Беко розцінює як злочин проти людяності.

У сирійській військовій в'язниці Саєдная поблизу Дамаска протягом кількох років було повішено тисячі ув'язнених, стверджує міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

В її доповіді, оприлюдненій в Берліні у вівторок, 7 лютого, зазначається, що з 2011-го по 2015 рік в цій в'язниці було страчено від 5 тис. до 13 тис. осіб, здебільшого цивільних, передає "Інтерфакс-Україна".

"До цього треба додати ще тисячі померлих від катувань і нелюдських умов утримання", - заявив генеральний секретар відділення Amnesty в Німеччині Маркус Беко.

Подібні масові систематичні порушення прав людини Беко розцінює як злочин проти людяності.

Доповідь базується на інформації, отриманій від 84 свідків і експертів, у тому числі охоронців в'язниці, представників органів влади, колишніх в'язнів, суддів і адвокатів.

За даними правозахисників, смертні вироки виносилися військовим трибуналом за кілька хвилин, а зізнання ув'язнених зазвичай вибивалися шляхом тортур.

Amnesty International звернулася до ООН із закликом розслідувати повідомлення про масові страти в Сирії.

Раніше міжнародна організація Freedom House опублікувала доповідь "Свобода у світі в 2017 році".

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links