The Washington Post. Карл Більдт. Заклик європейця: не поступайтеся Росії в питанні українських санкцій

08.02.2017 15:00

The Washington Post. Карл Більдт. Заклик європейця: не поступайтеся Росії в питанні українських санкцій

"Сигнали, які надходять від адміністрації Трампа про майбутнє санкцій щодо Росії, не вирізняються кришталевою ясністю", пише екс-прем'єр Швеції. І хоч посол США в ООН зробила чітку заяву з питання Криму та пов'язаних з ним санкцій, меседжі Вашингтона з приводу жорсткіших санкцій через ескалацію на Донбасі "в кращому випадку двозначні".

"Сигнали, які надходять від адміністрації Трампа про майбутнє санкцій щодо Росії, не вирізняються кришталевою ясністю, якщо висловлюватися дипломатично, - пише в The Washington Post Карл Більдт, колишній прем'єр-міністр Швеції, що тепер є автором дописів цього видання. - Посол США в ООН Ніккі Гейлі зробила чітку заяву з питання Криму та пов'язаних з ним санкцій. Це тішить. Але меседжі Вашингтона з приводу більш жорстких санкцій, накладених на Росію у зв'язку з її проваленою спробою розхитати Україну шляхом створення сепаратистського регіону, що закінчилася утворенням двох жалюгідних недодержав на сході країни, на Донбасі, в кращому випадку двозначні".

"Були натяки, що санкції можуть бути зняті в обмін на співпрацю Росії в боротьбі з "Ісламською державою" на Близькому Сході, - нагадує автор. - Росія каже, що готова піти на це. (Чи однаково ми з Москвою розуміємо боротьбу з "Ісламською державою" - окреме питання: Алеппо забувати не можна). Проте для Заходу робити якісь поступки, щоб винагороджувати Росію за те, що вона готова робити, - в будь-якому випадку навряд чи розумна політика. Це не мистецтво угоди, а мистецтво поразки".

"Це не дасть жодних додаткових переваг у боротьбі з "Ісламською державою", однак призведе до краху української політики і Сполучених Штатів, і України. Мінські угоди з важких для виконання відразу перетворяться на неможливі, конфлікт стане постійним, і ми побачимо, як бойові дії малої інтенсивності перетворяться на ракову пухлину, що роз'їдає безпеку великих частин Європи. Це не відповідає навіть справжнім інтересам Росії", - зауважує Більдт.

Путінський проект в Україні зазнав фіаско, наголошується в статті. Результат - близько 10 тис. убитих і, орієнтовно, 3 млн переміщених осіб.

"Путін не хоче втрачати обличчя перед виборами в наступному році. Але я все ще переконаний, - пише шведський політик, - що рано чи пізно Кремль побачить розумність введення неупереджених миротворчих сил для забезпечення виконання Мінських домовленостей".

"Самі по собі санкції, безумовно, не є життєздатною стратегією, але без них наша політика не буде працездатною, - продовжує автор. - "Продати" ці санкції за щось на Близькому Сході, що Росія і без того має намір робити, не має жодного сенсу".

Переклад Inopressa.ru

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links