"ДНРівець" отримав ділянку землі на Черкащині як учасник АТО

07.02.2017 21:00

"ДНРівець" отримав ділянку землі на Черкащині як учасник АТО

Офіцер ЗСУ Сергій Добренко, який перейшов на бік бойовиків "ДНР", як "учасник" АТО отримав в Черкаській області ділянку землі в 2 га. За словами жителів села Матусів Шполянського району, родичі чоловіка проживають в селі. Вони й подали документи на отримання землі. Отримання Добренком земділянки в селі Матусів підтверджується відповідним записом у зведеному реєстрі.

Офіцер ЗСУ Сергій Добренко, який перейшов на бік бойовиків "ДНР", як "учасник" АТО отримав в Черкаській області ділянку землі в 2 га.

Про це пише видання "Прочерк".

За словами жителів села Матусів Шполянського району на Черкащині, родичі чоловіка проживають в селі. Вони, за словами односельців, і подали документи на отримання землі.

"У нашому селі народився і виріс Добренко Сергій Михайлович, проживав у Донецьку, а коли почалася війна, то він, офіцер ЗСУ, перейшов на бік "ДНР". Незважаючи на це, рішенням сільської ради йому виділяють 2 га землі, як учаснику АТО", - йдеться в повідомленні жителів села Матусів.

Жителі села докладають "документальне" підтвердження того, що Сергій Добренко зараз воює за угруповання "ДНР" - "указ" ватажка "республіки" про призначення Сергія Добренка "Керівником апарату Ради оборони ДНР".

Отримання С.М. Добренком земельної ділянки в селі Матусів підтверджується відповідним записом у зведеному реєстрі.

Перший заступник голови Шполянської РДА Юрій Козоріз сказав, що шокований цією новиною і пообіцяв розібратися в питанні "завтра-післязавтра".

При цьому голова села Василь Колісник зазначив, що про ситуацію знає, але землю виділяли ще до того, як він став сільським головою. Коментувати ситуацію Колесник не став, додавши, що справу розслідує СБУ.

Також в курсі ситуації головний військовий комісар області Євген Курбет. Він повідомив, що чоловік був офіцером ЗСУ, проходив службу в місті Донецьк, а потім демобілізувався і перейшов до бойовиків "ДНР" та навіть отримав "чин". Але за детальною інформацією комісар порадив звертатися до СБУ, яка займається розслідуванням.

Там же пообіцяли відповісти на інформаційний запит видання про те як просувається розслідування і якою буде доля 2 га землі на Черкащині.

У той же час на сайті обласної прокуратури йдеться про якогось жителя Шполянського району, що воював на боці бандформування "ДНР": "Прокуратурою області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини за фактом участі в діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка".

У прокуратурі зазначають що зловмисник, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області і будучи полковником ЗСУ, у 2014 році перейшов на бік ворога і в даний час бере активну участь в діяльності терористичної організації "ДНР".

"У зв'язку з тим, що зазначена особа переховується від слідства на тимчасово окупованій території України, він оголошений у всеукраїнський розшук і надано судом дозвіл на його затримання", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Зазначається, що дії останнього кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що наприкінці січня Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на пенсійний рахунок, відкритий в "Ощадбанку" на ім'я оголошеного в розшук колишнього заступника начальника УВС Одеської області Дмитра Фучеджі - фігуранта справи про трагічні події в Одесі в травні 2014 року, і заборонив зняття з нього грошей. Зазначимо, що протягом двох років (до жовтня 2016 року), з пенсійного рахунку було знято 158 тисяч гривень.

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links