Монета "Євромайдан" може стати "монетою року" з точки зору дизайну

11.02.2017 00:00

Монета "Євромайдан" може стати "монетою року" з точки зору дизайну

Пам'ятну монету "Євромайдан" з нейзильберу присвячено акціям протесту, які відбувалися в Україні в листопаді 2013 року - лютому 2014 року заради змін. Монета має номінал 5 гривень. На аверсі монети на рельєфному тлі зображено фрагмент віча і викарбувано фразу з Конституції "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ".

Українська пам'ятна монета "Євромайдан" увійшла до фіналу Міжнародного конкурсу "Найкраща монета року" у номінації "Найкраще художнє рішення". Організатором конкурсу є впливове в нумізматичному світі видання "Krause Publication" (США), повідомляє офіційний сайт Національного банку України.

Підсумки підбили під час 46-го Всесвітнього ярмарку грошей, який відбувся 3-6 лютого у Берліні.

"У фінал цього престижного конкурсу у 10 номінаціях потрапили 100 монет, випущених у 2015 році монетними дворами та національними банками країн світу, що означає найвище визнання монети за тему, дизайн та маркетинг", – зазначає НБУ.

Учасниками ярмарку, який є найбільшим зібранням виробників нумізматичної продукції, оптових дилерів та колекціонерів, стали цього року понад 60 центральних банків і монетних дворів світу. Представили понад 330 експонентів. Захід відвідали понад 15 000 осіб.

Пам'ятну монету "Євромайдан" з нейзильберу присвячено акціям протесту, які відбувалися в Україні в листопаді 2013 року - лютому 2014 року заради змін. Монета має номінал 5 гривень.

На аверсі монети на рельєфному тлі, стилізованому під майоріння прапора, зображено фрагмент віча і викарбувано фразу з Конституції "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ".

На реверсі монети на тлі прапора Європейського Союзу зображено кулак, який тримає державний прапор України (прапори зображено з використанням тамподруку).

Нагадаємо, 2015-го НБУ випустив серію монет, присвячену Евромайдану.

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links