НАБУ готує другу підозру у справі про "чорну бухгалтерію" ПР

10.02.2017 16:00

НАБУ готує другу підозру у справі про "чорну бухгалтерію" ПР

Національне антикорупційне бюро готує другу підозру у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції 10 лютого за підсумками роботи останніх півроку. Раніше зазначалося, що в цій справі буде три підозри високопосадовцям, – один із них Михайло Охендовський, а двоє "якось загубились".

Національне антикорупційне бюро готує другу підозру у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції 10 лютого за підсумками роботи останніх півроку, пише "Українська правда".

Раніше зазначалося, що в цій справі буде три підозри високопосадовцям, – один із них Михайло Охендовський, а двоє "якось загубились".

"Вони не загубилися. Якраз от другу підозру зараз детективи збираються передавати до Антикорупційної прокуратури, наскільки мені доповіли. Прізвище я поки що не назву, але підозра готується, вона передається", – сказав він.

Щодо американського радника Віктора Януковича Пола Манафорта, то Ситник сказав, що раніше лише констатували: його прізвище було в "амбарній книзі" Партії регіонів. А чи отримував він гроші від ПР – не уточнювалося.

Керівник НАБУ також дав зрозуміти, що голова ЦВК Михайло Охендовський, який також фігурує у справі про зловживання ПР, має бути притягнений до відповідальності: "Що стосується Охендовського – він там збирається судитися, це його право… Назар Холодницький, старший прокурор у цій справі, чітко дав зрозуміти, що розслідування щодо голови ЦВК має бути розслідувано в максимально короткий термін".

"Ми будемо намагатися якомога швидше – в рамках закону – направити цю справу до суду", – додав Ситник.

"Дуже хотілося прийняти остаточне рішення по ряду справ, у тому числі по цій, до звіту, – на жаль, ми, в першу чергу, орієнтовані на закон і повний збір доказів, тому ми не встигли до звіту. Але справа перебуває на завершальній стадії", – заявив він.

За словами Ситника, головне питання у справі "чорної бухгалтерії" – взаємодія з підрозділом Сергія Горбатюка, бо "справи перетинаються", тож треба забезпечити координацію між слідчими групами.

Як повідомлялося, 13 грудня 2016 року Охендовському в аеропорту "Бориспіль" співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Він підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених чч. 3 і 4 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих і особливо великих розмірах особою, що займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько 161,7 тис. дол, що в еквіваленті за курсом Національного банку України на момент вчинення злочинів становило майже 1,29 млн грн.

19 грудня ЦВК на своєму засіданні прийняла звернення, в якому вказала, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело обшук вночі проти 14 грудня не в кабінеті голови ЦВК Охендовського та з порушеннями законодавства.

21 грудня Солом'янський райсуд Києва обрав Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 13 лютого 2017 року: голова ЦВК може залишати територію України лише з дозволу слідчого. Цього ж дня суд відмовився усувати Охендовського з посади голови ЦВК.

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links