Стартували зйомки драми "Кіборги" від режисера Сеїтаблаєва

09.02.2017 18:00

Стартували зйомки драми "Кіборги" від режисера Сеїтаблаєва

Зйомки повнометражного фільму "Кіборги" про оборону Донецького аеропорту розпочалися в четвер 9 лютого 2017 року. Про це повідомив режисер фільму Ахтем Сеїтаблаєв. "За допомогою ВСЕВИШНЬОГО ми почали..." - зазначив він. Автором сценарію є Наталя Ворожбит, продюсер - Іванна Дядюра. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис. грн.

Зйомки повнометражного фільму "Кіборги" про оборону Донецького аеропорту розпочалися в четвер 9 лютого 2017 року.

Про це повідомив режисер фільму Ахтем Сеїтаблаєв.

"За допомогою ВСЕВИШНЬОГО ми почали..." - написав він у своєму Facebook.

Драма "Кіборги" - це історія про легендарних бійців ЗСУ та добровольців, які протягом 242 днів захищали Донецький аеропорт від російсько-терористичних військ у 2014 році на Донбасі.

Фільм розповість історію одного бойового чергування впродовж кількох тижнів у вересні 2014-го. За словами режисера Сеїтаблаєва, мета стрічки – "зберегти пам'ять про легендарних кіборгів".

Повнометражний фільм "Кіборги" став одним з переможців VIII конкурсного відбору Держкіно. 19 грудня 2016 року Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією "Ідасом-філм" контракт про надання проекту "Кіборги" державної фінансової підтримки в розмірі 23 973,6 тис. грн.

Режисером стрічки є Ахтем Сеїтаблаєв, автором сценарію - Наталя Ворожбит, продюсер - Іванна Дядюра. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис. грн.

Нагадаємо, що режисер і виконавець головної ролі у фільмі про депортацію кримських татар "Хайтарма" Ахтем Сеїтаблаєв узявся за створення художнього фільму про захисників Донецького аеропорту навесні 2015 року. Консультантами при написанні сценарію виступили самі бійці, прозвані за силу духу і безстрашність "кіборгами".

Зазначимо, що наразі Ахтем працює над трьома проектами, які створюються за підтримки держави: окрім масштабної картини про оборону Донецького аеропорту "Кіборги", та ще одного фільму "Її серце", що знаходиться на стадії постпродукції, також зайнявся стрічкою "Захар Беркут" (Zakhar Berkut), знятий за мотивами повісті Івана Франка, яка вже була екранізована в 1971 році кіностудією ім. О. Довженка – нинішнє кіно стане своєрідним омолодженням знаменитого 45-річного шедевру історичної драми від режисера Леоніда Осики та сценариста і автора текстів пісень Дмитра Павличка. Сценарій до "Захара Беркута" написав Ярослав Войцешек. Оператор - Юрій Король. Продюсери – Єгор Олесов і Юрій Прилипко. Спецефектами займеться українська студія Postmodern. Бюджет картини – 75 млн гривень. Допомога Держкіно – 30 млн. Як зауважив Ахтем, "я хочу і буду багато працювати, тому що люблю те, що роблю".

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links