У Тріполі спалахнули бої

09.02.2017 22:00

У Тріполі спалахнули бої

У другій половині дня в кількох районах Тріполі спалахнули сутички між Центральними силами безпеки району Абу Слім під командуванням Абдула Гані Аль-Кіклі (Гнейви) і озброєними людьми, лояльними до Салаха Аль-Бурки. Зазначено, що в конфлікті були використані танки і важкі міномети. Жителі району Абу Слім не залишають свої оселі.

У другій половині дня в кількох районах Тріполі спалахнули сутички між Центральними силами безпеки району Абу Слім під командуванням Абдула Гані Аль-Кіклі (Гнейви) і озброєними людьми, лояльними до Салаха Аль-Бурки.

Про це у четвер 9 лютого передає "РБК-Україна" з посиланням на Libya Herald.

Зазначено, що в конфлікті були використані танки і важкі міномети. Жителі району Абу Слім не залишають свої оселі.

"Стрілянина не зупинялася з опівдня. Ми не наважуємося вийти і подивитися, що відбувається", - кажуть місцеві жителі.

Повідомляється, що загони Бурки знищили позиції Гнейви.

Це не перший конфлікт між формуваннями Гнейви і Бурки. Відомо, що Гнейва пов'язаний з президентською радою, у той час коли Бурки підтримує Халіфа аль-Гвейля, колишнього "прем'єр-міністра" так званого уряду національного порятунку.

Причина зіткнень все ще невідома, хоча сили Гнейви на своїй сторінці в Facebook повідомили, що це пов'язано з дев'ятьма вкраденими в районі машинами.

Нагадаємо, що після громадянської війни і повалення в 2011 році Муаммара Каддафі в Лівії зберігається напружене становище. Країна стала роздробленою, в ній діє велика кількість озброєних формувань, організованих за територіальним або племінним принципом, між якими періодично трапляються збройні сутички.

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links