ЗМІ: за 2 роки знищено 17 ватажків російських терористів на Донбасі

09.02.2017 11:00

ЗМІ: за 2 роки знищено 17 ватажків російських терористів на Донбасі

За 2 роки війни на Донбасі, відповідно до підрахунків Цензор.НЕТ, підтвердженим заявами російських ЗМІ і соцмереж, в результаті різних причин на Донбасі і в Росії було знищено і померли при загадкових обставинах 17 високопоставлених ватажків російських терористів.

За 2 роки війни в результаті різних причин на Донбасі і в Росії було знищено і померли при загадкових обставинах 17 високопоставлених ватажків російських терористів. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Україні знищувати Гіві не було сенсу, він був би потрібен як свідок - "кіборг"

Однією з найвідоміших операцій в історії спецслужб вважається легендарна операція "Гнів Божий". За наказом прем'єр-міністра Ізраїлю Голди Меїр ізраїльська розвідка "Моссад" розгорнула полювання на ватажків палестинської терористичної організації "Чорний вересень", причетних до розстрілу олімпійської збірної команди Ізраїлю. Операція тривала 19 років - за цей час в результаті полювання "Моссада" було знищено або померло 13 ватажків терористів.

За 2 роки війни на Донбасі, відповідно до підрахунків Цензор.НЕТ, підтвердженим заявами російських ЗМІ і соцмереж, в результаті різних причин на Донбасі і в Росії було знищено і померли при загадкових обставинах 17 високопоставлених ватажків російських терористів, в тому числі: 1 екс-глава "Луганської народної республіки", 1 екс-прем'єр-міністр, 1 міністр, 1 перший заступник командира 2-го армійського корпусу, 3 командири бригад, 2 заступники командира бригад, 1 командир полку, 3 командири батальйонів, в тому числі два "герої ДНР", 3 коменданти міст, 1 тіньовий фінансист і "обнальщик" "ДНР".

Україні знищувати Гіві не було сенсу, він був би потрібен як свідок - "кіборг"

Українській стороні не було сенсу вбивати командира батальйону бойовиків "Сомалі" Михайла Толстих, відомого на прізвисько Гіві, адже він був би потрібен як свідок злочинів. Про це в ефірі "Громадського" заявив звільнений із полону бойовиків командир 90-го батальйону 81-ї бригади "кіборг" Олег Кузьміних.

"Знищувати такого керівника немає сенсу. Як свідок він був би потрібен. Тому що, сидячи на лаві підсудних, він би відкрив очі цього світу на багато речей. Бо ви бачите, яка ситуація: у світі іноді заплющують очі на наші проблеми, а він би відкрив очі на багато речей. Тому нам його смерть по суті не так потрібна була, щоб нею займатися. Він би нам був більше потрібен, як свідок злочинів", - заявив він.

Кузьміних також наголосив, що він не згоден зі звинуваченням щодо вбивства Гіві українською стороною.

"Що стосується звинувачення, що це зробила українська сторона, я з цим не згоден. Тому що для нас Гіві не дуже талановитий військовий керівник. Це було видно і по Авдіївці", - сказав він.

"Якби він загинув від рук, від снарядів ЗСУ або інших наших служб, або ж опинився на лаві підсудних і отримав своє довічне - це була одна емоція, яку хотілося відчувати. А так він загинув у розборках своїх бандитських, в процесі усунення свідків. В ідеалі він повинен був пройти по всьому нашому Кримінального Кодексу і так далі", - зазначив Кузьміних.

Зазначимо, 1 лютого повідомлялося, що Гіві зазнав поранення в боях у промзоні Авдіївки. Також за даними радіоперехоплення, незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Нагадаємо, останнім часом прокотилася серія "арештів" та дивних смертей ватажків терористів. Так, раніше, 27 січня в Москві помер колишній ватажок терористичної організації "ЛНР" Валерій Болотов. Бойовики повідомили, що смерть настала від серцевого нападу. Проте його вдова вважає, що чоловіка отруїли.

4 лютого в Луганську в результаті вибуху загинув "начальник управління Народної міліції" терористичної організації "ЛНР" Олег Анащенко.

6 серпня, ватажок "ЛНРівців" Ігор Плотницький пережив замах. Його особисте авто підірвали невідомі.

А 19 вересня 2016 року в Москві на Рубльовці було застрелено засновника проросійської сепаратистської організації "Оплот" Євгена Жиліна, організації, в складі якої починав свою незаконну діяльність "ДНРівця" Олександр Захарченко. А 18 вересня стало відомо про смертельне "отруєння грибами", що трапилося з батьками Плотницького у Воронежі. Також Плотницький оголосив у розшук свого колишнього соратника Олексія Карякіна, який раніше очолював так званий "парламент "ЛНР".

Згодом, 21 вересня 2016 року, Плотницький заявив про запобігання "черговій спробі перевороту", слідом за якою, сказав він, до Луганська й околиць нібито "повинна була зайти українська армія". "Колега" Плотницького Захарченко тоді прокоментував, що у них "теж щось приблизне готувалося". Ба більше, Захарченко підтвердив, що відправляв на допомогу Плотницькому у зв'язку з "переворотом" незаконне збройне формування "Спарта" на чолі з одіозним Моторолою, якого пізніше - 16 жовтня 2016 року - підірвали в ліфті в Донецьку.

Пізніше у вересні 2016 року "мер" Красного Луча (Луганщина) Юрій Кондратенко закликав "підтримати керівництво народної міліції в боротьбі з казнокрадом Плотницьким". А перед цим батальйон бойовиків "Призрак им. А.Б. Мозгового" заявляв про зачистку з боку ватажка ОРЛО Плотницького.

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links