СюжетПророк гедонізму. Помер батько Playboy Х'ю Хефнер

30.09.2017 17:00

СюжетПророк гедонізму. Помер батько Playboy Х'ю Хефнер

Цікаві факти з життя ікони і засновника найвідомішого журналу в світі.

Цікаві факти з життя ікони і засновника найвідомішого журналу в світі.

Засновник і незмінний головний редактор культового чоловічого журналу Playboy Х'ю Хефнер помер у віці 91 року "від природних причин" в своєму особняку в Лос-Анджелесі.

Своїм дітищем він змінив пуританську Америку 50-х років минулого століття, а його сексуальна революція сформувала нове уявлення про пристойність і дозволене. Хефнер закликав визнати, що вульгарні думки в головах чоловіків - це норма.

"Мій батько жив як віртуоз засобів масової інформації та культури і людина, яка стояла за деякими з найбільш значних соціальних і культурних рухів сучасності в захисті свободи слова, громадянських прав і сексуальної свободи", - сказав виданню People син Х'ю Хефнера Купер.
 
Втілити свою мрію, а не чужу

Хефнер народився 9 квітня 1926 року в Чикаго. Після служби в армії, де йому довелося воювати в останні місяці Другої світової війни, закінчив психологічний факультет і недовго працював в рекламному відділі журналу Esquire, там він вирішив створити власний журнал.

"Життя занадто коротке, щоб втілювати чужі мрії", - любив повторювати Хеф.

Головний журнал Америки і найвідоміше видання в світі з'явилося в 1953 році. Щоб випустити перший номер, йому довелося позичати гроші у друзів, родичів, в тому числі, у матері, брати у інвесторів.

Х'ю Хефнер в молодості

До слова, батьки майбутнього секс-революціонера були вкрай консервативні, в їхньому будинку не можна було навіть обійматися, а через поцілунки, як вони говорили юному Хефнеру, передаються мікроби.

Перший наклад налічував 70 тисяч примірників, три чверті якого було розпродано в перший тиждень.

У рубриці Дівчина місяця на обкладинці першого випуску Playboy тоді знялася оголена Мерилін Монро. Її фотографії, зроблені ще під час фотосесії для календаря на 1949 рік, Хефнер купив за 200 доларів.







Х'ю Хефнер в молодості

Наприклад кілька років тому Playboy першим надрукував останній твір Володимира Набокова The Original of Laura (Оригінал Лаури). Також друкувалися Рей Бредбері, Ернест Хемінгуей, Курт Воннегут, Ян Флемінг, Станіслав Лем, Стівен Кінг, Габріель Гарсіа Маркес і багато інших.

Серед знаменитостей, чиє ім'я і фотографії з'явилися в журналі, були моделі Сінді Кроуфорд і Наомі Кемпбелл, актори і актриси Шерон Стоун, Памела Андерсон, Кевін Спейсі, Джон Траволта, підприємець Білл Гейтс, політики США Білл Клінтон, Дік Чейні, Фідель Кастро, Річард Ніксон, Фідель Кастро, Джон Леннон.

В одному з інтерв'ю Хефнер розповів, що за філософією Playboy стоїть, в тому числі, поняття американська мрія.

"Це політична філософія ... Вона була дійсно особистою свободою, політичною свободою, економічною свободою. Поняття про те, що ми дійсно володіємо власним розумом і тілами, і що що-небудь виходить від церкви або держави, яке обмежує це, є недоречним і несумісним з суспільством, яким повинна бути Америка", - говорив Хеф.

В останні роки популярність Playboy, втім як і інших друкованих видань, стала падати. На піку продажі журналу досягали семи мільйонів екземплярів. Сьогодні наклади журналу не перевищували 800 тисяч.

Getty

У 2015 році, щоб підвищити продажі, було оголошено, що Playboy випускатимуть без фотографій "ню". Але вже через рік журнал повернувся до колишнього формату через невдоволення багатьох читачів.

Ім'я Х'ю Хефнера також асоціюється з особняком Playboy, в якому запаморочливі вечірки тривали до останніх днів життя його власника.

Х'ю Хефнер і Памела Андерсон

"Я ніколи не подорослішаю. Мені головне - залишатися молодим. Я ще давно вирішив, що вік ролі не грає, поки дівчата ... думають так само, мені добре", - говорив Хеф, коли йому було вже за 80.

За його словами, за своє життя він мав сексуальні стосунки більш ніж з сотнею жінок. Свій успіх серед слабкої статі в похилому віці він пояснював вживанням віагри.

Х'ю Хефнер в оточенні моделей в особняку Playboy

Хефнер тричі був одружений. У 1949 році його дружиною стала Мідфред Вільямс, в 1989-му - Кімберлі Конрад. У 2012 році Хефнер одружився втретє з однією з моделей Playboy Крістал Харріс, яка на 60 років молодша за нього.





Цікаво, що Хефнер любив Instagram і активно ним користувався. Статок батька Playboy оцінюється в 43 мільйони доларів.

 

Movie night with @crystalhefner. Tonight's Mansion movie is "Harvey." #playboymansion #easterweekend

Публикация от Hugh Hefner (@hughhefner)



Британське видання Daily Mail відібрало найкращі обкладинки Playboy

 

 

Источник новости: Новини Корреспондент

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links