У Київраді мають намір розірвати договори оренди земельних ділянок із посольством РФ в Україні

07.02.2017 17:00

У Київраді мають намір розірвати договори оренди земельних ділянок із посольством РФ в Україні

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили розірвання договору оренди відразу для трьох ділянок, наданих посольству Російської Федерації в Україні. Про це повідомляє прес-служба Київради. Проекти рішень повинні також розглянути на пленарному засіданні Київради.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили розірвання договору оренди відразу для трьох ділянок, наданих посольству Російської Федерації в Україні.

Про це у вівторок 7 лютого повідомляє прес-служба Київради.

"Ці земельні ділянки були надані у 1998 році Російській Федерації в користування терміном на 49 років. За одну гривню орендної плати на рік московити мали право будувати нове посольство, консульство і резиденцію посла, або ж здавати їх у суборенду, закладати в банках або навіть продавати. На щастя, за 17 років цим правом вони скористатися не встигли, і тому ми можемо розірвати договори оренди", - цитує прес-служба міськради суб'єкта подання відповідних рішень, депутата Київради Ігоря Мірошниченка.

В інформації зазначається, що мова йде про розірвання договорів оренди земельної ділянки площею 0,197 га на вулиці Спаській, 14, земельної ділянки площею 0,3634 га на вулиці Спаській, 13-15 і на вулиці Боричів Тік, 17, 19, 21 площею 0,3771 га в Подільському районі.

"Відповідно до проектів рішень, юридична причина розірвання оренди – нецільове використання земельних ділянок і невиконання умов договорів", - інформують в прес-службі Київради.

При цьому в повідомленні йдеться, що проекти рішень повинні також розглянути на пленарному засіданні Київради.

"Після того як земельні ділянки повернуть у комунальну власність, депутати клопотатимуть про облаштування там скверів", - зазначають в прес-службі Київради.

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links