Прес-релізФонд Ігоря Янковського спільно з Держкіно успішно провели "Дні українського кіно" в Римі

07.06.2017 16:00

Прес-релізФонд Ігоря Янковського спільно з Держкіно успішно провели "Дні українського кіно" в Римі

У перший тиждень червня 2017 року Фонд Ігоря Янковського, ГО "Ініціатива заради майбутнього" і Monegasque Association Helping Hand спільно з Держкіно України та італійською компанією 4RoomsFilm організували і успішно провели перші за всі роки незалежності України "Дні українського кіно в Римі".

У перший тиждень червня 2017 року Фонд Ігоря Янковського, ГО "Ініціатива заради майбутнього" і Monegasque Association Helping Hand спільно з Держкіно України та італійською компанією 4RoomsFilm організували і успішно провели перші за всі роки незалежності України "Дні українського кіно в Римі".

Італійській публіці і представникам численної української діаспори були показані: "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка, "Жива ватра" Остапа Костюка, "Трубач" Анатолія Матешко, "Моя бабуся Фанні Каплан" Олени Дем'яненко і вітчизняна кінокласика - фільм Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою".

Членів української делегації, до якої входили Глава Держкіно України Пилип Іллєнко, засновник благодійного Фонду Ігор Янковський, продюсери, режисери та актори фільмів, представлених на фестивалі, на порозі кінотеатру зустрічали хлібом з сіллю дівчата в українських національних костюмах і неймовірно красивих вінках. Це були українські активісти, волонтери, які доклали величезних зусиль, щоб про подію дізналися якомога більше італійців і наших співвітчизників. Оплесками зустріли присутні членів знімальної групи фільму "Гніздо горлиці". Мало не кожен намагався сфотографуватися з акторами - виконавцями головних ролей: Риммою Зюбіною, Ліною Бернарди, Мауро Чіпріані і режисером Тарасом Ткаченком.

"Я дуже радий, що Дні українського кіно в Римі проходять в атмосфері справжнього свята. Коли 5 років тому мій Фонд починав програму підтримки українського кіно за кордоном, я навіть не міг собі уявити як швидко це буде розвиватися. Ми тільки повернулися з Канн, де відразу 2 українські фільми брали участь в конкурсах, попереду кінофестиваль в Карлових Варах і там теж будуть представлені в конкурсі 2 українські фільми. Це неймовірне розвиток! Наші фільми потрапляють на найпрестижніші світові кінофестивалі, отримують призи. В Україні зараз спостерігається відродження вітчизняного кінематографа, і я радий, що ми безпосередньо до цього причетні", - зазначив Ігор Янковський.

Покази пройшли в одному з найвідоміших римських кінотеатрів Cinema Farnese, який знаходиться в історичному центрі італійської столиці на площі Campo de Fiori. Дні українського кіно відкривалися прем'єрою фільму "Гніздо горлиці", дія якого відбувається в Україні та Італії. Задовго до початку церемонії на площі перед кінотеатром стали збиратися представники української діаспори в вишиванках, хлопці і дівчата в національних українських костюмах. Ажіотаж був такий, що на відкриття прийшло на сотню осіб більше, ніж міг вмістити в себе зал кінотеатру.

"Ми відкриваємо Дні українського кіно стрічкою "Гніздо горлиці", і не випадково, так як фільм був створений у копродукції з італійськими партнерами. Також в цьому році вийде ще кілька фільмів, які знімалися у співпраці з європейськими кінематографістами. Українське кіно зараз бурхливо розвивається, тільки за підтримки держави у виробництві знаходяться більше 100 кінопроектів. І для нас дуже важливо розвивати співпрацю з зарубіжними партнерами", - підкреслив голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

Раніше, в цей же день в Cinema Farnese пройшли зустрічі українських і італійських продюсерів, які обговорювали можливості копродукції, а також майстер-клас, присвячений особливостям співпраці з європейськими кіноструктурами і фондами, організований італійськими компаніями Maia Workshops і 4roomsFilm.

Щоденні покази українських фільмів викликали великий інтерес у публіки, яка після кожного сеансу довго не відпускала членів знімальної групи, задаючи численні запитання.

Фонд Ігоря Янковського протягом декількох років послідовно просуває в світі молоде українське кіно. Завдяки цій підтримці українські делегації отримують можливість взяти участь в роботі найбільших міжнародних кінофестивалів - у Каннах, Берліні, Карлових Варах, Таллінні і т.д.
 

 

Источник новости: Новини Корреспондент

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links