Київ та Мінськ домовилися про компенсацію за повернення літака "Белавіа"

07.02.2017 17:00

Київ та Мінськ домовилися про компенсацію за повернення літака "Белавіа"

Питання з компенсацією за повернення борту "Белавіа" в Жуляни врегульовано. Про це заявив генеральний директор ВАТ "Авіакомпанія "Белавіа" Анатолій Гусаров. "Це питання врегульовано до взаємовигідного розуміння двох сторін. Проблему закрито, компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства й України, й Бєларусі", - наголосив він.

Питання з компенсацією за повернення борту "Белавіа" в Жуляни врегульовано. Про це заявив генеральний директор ВАТ "Авіакомпанія "Белавіа" Анатолій Гусаров, передає БЕЛТА.

"Це питання врегульовано до взаємовигідного розуміння двох сторін. Проблему закрито, компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства й України, й Бєларусі. За сумою, яку ми висували українській стороні, знайдено варіант компенсації, нас це повною мірою задовольнило", - наголосив він.

Гендиректор "Белавіа" пояснив, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди з "Украерорухом" про рівні якості обслуговування (Service level agreement).

"У рамках цієї угоди і було вирішене питання", - зазначив він.

Нагадаємо, 21 жовтня Служба безпеки України змусила пасажирський літак компанії "Бєлавіа", що вилетів з аеропорту "Київ" (Жуляни) до Мінська, повернутися до Києва.

Причиною дій СБУ була присутність на борту літака громадянина Вірменії Артура Мартиросяна, прихильника Антимайдану. Підозрюваного зняли з літака й обшукали. Борт вилетів до Мінська після дозаправки, а чоловіка через кілька годин правоохоронці відпустили - він прибув до Мінська іншим авіалайнером.

Бєларусь на офіційному рівні зажадала від України вибачень і грошової компенсації збитків.

 

Источник новости: NEWSru.ua

Лента новостей

Оставить комментарий

comments powered by Disqus

Related Links

Partner Links